לפני 2000 שנה סין היתה מדינה מתקדמת במיוחד עם אבק שריפה ועוד. מה קרה ולמה הם נשארו מאחור? כשהמלומדים הסינים חיפשו ביטחון בוודאות, נעלמה היצירתי
ההיסטוריה מלמדת כיצד לעשות כסף בעתיד
לפני 2000 שנה סין היתה מדינה מתקדמת במיוחד (הרבה מעבר לארופה) עם אבק שריפה ועוד. מה קרה ולמה הם נשארו מאחור? כשהמלומדים הסינים חיפשו ביטחון בוודאות, נעלמה היצירתיות.
אנחנו ב- Heartsell© מאמינים בנושא הכל כך חשוב לאיכות חיי הארגון העסקי. הרי הכלל ידוע לכולם, אם אינך יוצר, מחדש ומפתח שווקים ומוצרים חדשים אתה למעשה זהה אחורה כיוון שהיתר זזים קדימה.
הרעיון והכוונה היוצרת
יצירתיות הנעשית רק לשם השינוי איננה משמעותית. יצירתיות למען בריאה חדשה בהחלט כן. יצירתיות היא אחד המנועים החזקים ביותר לצמיחה והתפתחות עסקית. ויחד עם זאת כל כך מעט ארגונים עושים בה שימוש. יצירתיות היא מיומנות אשר מתחדדת ככל שעושים בה שימוש רב יותר.
אחד ממעכבי הצמיחה העסקית הוא היעדר או מניעת יצירתיות. שנגרמת כתוצאה מרתיעה מרעיונות חדשים בשל הפחד מכישלון. לכן מאוד מומלץ למנהלים לא לפחד ל"צאת טיפשים" ואף לעודד את הצוות לא לחשוש אלא ליצור עוד ועוד. הדבר דומה לעולם המכירות, רק אחד מתוך כמה יקנה את מה שאנו מוכרים. גם בעולם היצירתיות, רק רעיון אחד מתוך כמה - יתפוס.
אדוארד דה בונו שוב שובר מוסכמות ומדבר על כלים ותבניות ליצירתיות בעסקים, אנחנו משחקים בד"כ בתוך הקופסה, וחשיבה יצירתית הינה למעשה דרך לחרוג מדפוסי החשיבה הרגילים, בה משנים את הכללים החברתיים, את התפיסות וכו' (Lateral Thinking חשיבה רוחבית). הקופסה הינה למעשה הכללים החברתיים, התפיסות, הציפיות, והתבניות עליהם אנחנו מתבססים.
מיקרוסופט, אפל, רשת קרנף ועוד...כולם יצרו חדש מאין, הם שברו כללים מקובלים ובכך פתחו שווקים חדשים עם צרכים ענקיים.